Kampen kirke

Bakgrunn, kirkebygg
Kampen kirke i Stavanger er en etterkrigskirke i et boligstrøk vest for sentrum. Det dreier seg om en arbeidskirke, et menighetssenter, tegnet av Thoralf Bryne og oppført i to trinn innviet i 1957 og 1969. Sistnevnte trinn gjelder en fløy vestover fra selve kirkebygget med bl.a. menighetssal og kontorer. Kirkedelen er naustformet og utgjør en langkirke med orientering omtrent fra sørøst til nordvest. Klokketårnet er kvasi-frittstående, en kampanile inne i et atrium vest for selve kirken. Kirken har ifølge Kirkesøk 280 sitteplasser.

Interiør og inventar
Alterbildet dekker hele fondveggen. Dette er malt av Anne Kampmann i 1988, inspirert av en Grundtvigsalme. Motivet er av Oddbjørn Sørmoen beskrevet som «en fontene av gylne grønne og gule farger med mulighet for mange tolkninger i retning vegetasjon og vekst.» Tidligere hadde veggen stråtapet.

Koret utgjør et podium hevet et par små trinn over resten av kirkegulvet. Prekestolen er av det enkle slaget. Det er orgelgalleri bakerst i kirkerommet. Orgelet (18/II + P) er ifølge orgelregisteret bygget av Frobenius i 1983. De to klokkene er støpt av O. Olsen & Søn i 1957.

Kirkegård og omgivelser
Det er ikke kirkegård ved kirken, men Eiganes gravlund er ikke så langt unna.

Kilder og videre lesning:

Tilbake til fylkeslisten
Tilbake til forsiden